У Мінінформі розповіли, як Росія намагається пов'язати Україну з темою ІДІЛ

У Мінінформі розповіли, як Росія намагається пов'язати Україну з темою ІДІЛ

Укрінформ
У Міністерстві інформаційної політики напрацьовується проект концепції раннього оповіщення про загрози в інформаційному світі.

Про це заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін сказав на засіданні круглого столу в Укрінформі.

«Зараз розробляється концепція раннього сповіщення про загрози. Ми її будемо обговорювати з представниками різних органів, які дотичні до тематики стратегічних комунікацій, а також громадських організацій, що працюють на цьому напрямку», - сказав Золотухін.

Він висловив сподівання, що фахівці Міжнародного інформаційного консорціуму «Бастіон» долучаться до цієї роботи і нададуть свої пропозиції та висновки щодо проекту концепції.

Заступник міністра переконаний, створення системи раннього сповіщення про загрози в інформаційному світі є актуальним завданням сьогодення.

Загалом же, за його спостереженнями, останнім часом інформаційні операції Кремля проти України будуються за системою серіалів. Як приклад, посадовець навів намагання пов'язати Україну з темою ІДІЛ.

«Логіка дуже проста: Росія хоче долучитися до західної боротьби із тероризмом, а тероризм - це ІДІЛ. Бойовики ІДІЛ якимсь чином дотичні до України, вони готуються або ж приїжджають з України, таким чином, Україна є щось на кшталт ІДІЛ, тож давайте разом проти них боротися. Ось такі серіали поширюються останні два роки», - сказав Золотухін.

Він зазначив, що у МІП зараз активно опрацьовуються юридичні аспекти питань інформбезпеки, робиться аналіз необхідності вдосконалення правових норм та механізмів реагування на інформацію, яка заборонена до поширення, наприклад, заклики до повалення конституційного ладу або ж розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-