Ситник розповів про справи за заявами Онищенка

Ситник розповів про справи за заявами Онищенка

Укрінформ
Оприлюднені в якості компромату аудіозаписи нардепа-втікача Олександра Онищенка були зроблені після основних арештів у газовій справі, в якій він проходить як головний фігурант, а не до початку розслідування.

Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Усі записи були зроблені після того, як його групу затримали. Яка в цих записах політика, я, чесно кажучи, не розумію", - сказав Ситник.

За його словами, провадження за заявами Онищенка у НАБУ є, але "вони так і залишилися голослівними".

"На додаток до заяв оприлюднено два записи, зроблені вже постфактум. Чесно кажучи, зміст заяв і плівок не співпадають. Він розповідав про одне, а записи дав зовсім про інше. Я впевнений, що це робиться, щоб політизувати справу. Але якщо подивитися на ситуацію об'єктивно, тобто голослівна заява, нічим не підтверджена, і є записи, зроблені після того, як основні арешти у справі за газовою схемою вже були проведені", - пояснив директор бюро.

Онищенко втік з України у 2016-му році. В Україні проти нього відкрито кримінальне провадження. Генпрокуратура підозрює його як організатора корупційної схеми з перепродажу газу і домагається екстрадиції політика в Україну.

Нардеп-втікая опублікував кілька аудіофайлів із записом своїх розмов нібито з політиками з правлячої коаліції, заявивши, що допомагав організовувати у Раді голосування щодо "потрібних Порошенку законів" і кадрових призначень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-