Канада вимагає гарантій безпеки для спостерігачів ОБСЄ в Україні

Канада вимагає гарантій безпеки для спостерігачів ОБСЄ в Україні

Укрінформ
Спостерігачі СММ ОБСЄ мають отримати повний та безпечний доступ до усіх конфліктних зон в Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, коментуючи підрив на міні на території ОРЛО автомобіля СММ ОБСЄ, передає кореспондент Укрінформу.

«Цей інцидент повинен бути розслідуваним, а всі відповідальні понести покарання. <…> Канада закликає надати СММ ОБСЄ повний, безпечний та безперешкодний доступ до усіх вражених конфліктом зон», - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що робота СММ ОБСЄ в Україні «є важливою для покращення безпекової ситуації на сході країни». «Уряд Канади вражений інцидентом, що трапився поблизу Луганська (Україна), унаслідок якого один спостерігач ОБСЄ загинув, а двоє інших зазнали поранень. Наші думки зараз – із родинам та друзями загиблих, ми також бажаємо якнайскорішого видужання пораненим», - додала міністр.

Як раніше повідомлялося, у неділю вранці під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб, територія ОРЛО, на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Загинув американець, постраждали двоє спостерігачів – громадяни ФРН та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-