Справа Мартиненка: Запобіжний захід для Переломи також обиратимуть у суботу

Справа Мартиненка: Запобіжний захід для Переломи також обиратимуть у суботу

Укрінформ
Солом'янський районний суд м.Києва прийняв рішення перенести на 12.00 22 квітня розгляд справи про обрання запобіжного заходу для колишнього голови наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Переломи

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Олександр Бобровник.

"З урахуванням думки сторін суд на місці ухвалив: оголосити перерву до 22 квітня 12-ї години", - сказав він.

Рішення прийнято "з огляду на пізній час". Воно було підтримано, як стороною захисту, так і стороною обвинувачення.

До цього адвокати заявили про клопотання про взяття на поруки Переломи рядом народних депутатів України.

Як повідомляло агентство, раніше Солом'янський райсуд м.Києва переніс розгляд справи про обрання запобіжного заходу для екс-нардепа Миколи Мартиненка на 10.00 22 квітня.

Нагадаємо, вчора у Києві детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. Його одразу доправили в НАБУ для проведення слідчих дій.

Екс-нардепа підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", службових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH", а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн. дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

У подальшому вказані кошти перераховано з рахунків компанії STEUERMANN на рахунки офшорних компаній "WARGRAVE TRADING LLP" та "DALLAS FUEL SA".

Водночас, колишній нардеп Мартиненко вважає звинувачення проти нього сфальсифікованими.

САП вимагає обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

20 квітня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури також затримали колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-