Геращенко розповів, яку ставку Кремль робить на українські вибори-2019

Геращенко розповів, яку ставку Кремль робить на українські вибори-2019

Укрінформ
Кремль буде робити усе можливе за допомогою агресії, впливу, пропаганди та шантажу, щоб наступний президент України був максимально лояльний до Російської Федерації.

Таку думку висловив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко в ефірі одного з телеканалів, інформує у четвер прес-служба політсили.

«У світі поважають силу. Якщо Україна буде сильною в економічному та військовому плані, то нас будуть поважати. Якщо ми будемо і далі занурені у місцеві негаразди, розбірки та корупцію, то ніхто нас поважати не буде і ми знову рано чи пізно повернемося у сферу впливу Російської Федерації», - сказав парламентарій.

На його думку, Кремль робить ставку на 2019 рік, коли мають відбутися чергові вибори президента України.

«Завдання стоїть таке, щоб наступний президент України був максимально лояльний до Російської Федерації. Це завдання стратегічне, його будуть досягати усіма засобами», - наголосив Геращенко.

При цьому він зауважив, що РФ раніше завжди так чи інакше впливала на українські вибори, окрім виборів 2014 року.

«Ми до цих пір змушені стикатися з ситуацією, коли Росія впливає на нас – чи через економічну агресію, як це було раніше з торгівлею газом, чи через пряму військову агресію та шантаж, як це є зараз. Наше завдання – зробити Україну максимально незалежною від впливу Російської Федерації – в економці, в інформаційній сфері. Захистити наш інформаційний простір від російської пропаганди і захистити нас від можливості змінити Україну ззовні, обираючи проросійські сили», - підкреслив народний депутат.

Геращенко також додав, що спецслужби РФ регулярно намагаються дестабілізувати Україну зсередини, влаштовуючи різноманітні провокації на міжнаціональному питанні, як, наприклад, паплюження на території України пам’ятників чи могил представників польського, єврейського та інших народів.

Так, він нагадав, що на цьому тижні СБУ попередила провокацію, профінансовану з Москви, під час якої певні особи мали намір влаштувати в Одесі фейкові мітинги нібито представників болгарської нацменшини.

За словами парламентарія, всі подібні випадки провокацій фіксуються та документуються, а посольства іноземних країн поінформовані, що «це є діями російських спецслужб на території України, які будуть надалі жорстко присікатися».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-