Захист Януковича готує позов проти ГПУ

Захист Януковича готує позов проти ГПУ

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича готує позов стосовно керівництва Генеральної прокуратури.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" поінформував адвокат Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Захист ініціюватиме питання про притягнення представників ГПУ на чолі з керівництвом до кримінальної відповідальності за втручання в автоматизований розподіл даної справи і за втручання в діяльність судової гілки влади", - зазначив Сердюк. Наразі захист займається підготовкою відповідного подання.

Адвокат зауважив, що у ЗМІ були названі прізвища суддів, які мали розглядати справу Януковича, іще до того, як обвинувальний акт надійшов до Оболонського райсуду столиці. "Луценко не спростував ці відомості, а фактично своїм постом це підтвердив. Це є важливим і дуже грубим порушенням, яке ми спостерігаємо на початку розгляду цієї справи, і щодо цього буде відповідна реакція захисту", - зазначив Сердюк.

Як повідомлялося, Оболонський райсуд столиці 4 травня почне розглядати справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента Януковича в державній зраді розглядатиме колегія з трьох суддів у складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Титова.

14 березня Військова прокуратура передала до Печерського райсуду обвинувальний акт щодо Януковича. Як пояснив генпрокурор Юрій Луценко, цей суд не може розглядати цю справу, тому що судді Печерського суду брали участь у розгляді клопотань під час досудового слідства. Водночас закон забороняє слідчим суддям брати участь у розгляді справи по суті. Пізніше підсудність справи Януковича визначив Апеляційний суд м. Києва.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-