Турчинов розповів, що буде у новому законі про нацбезпеку

Турчинов розповів, що буде у новому законі про нацбезпеку

Укрінформ
Новий закон про нацбезпеку, який готувався у співпраці з іноземними партнерами, дасть змогу зробити Збройні сили України ефективнішими.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час виступу у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна потребує ефективних Збройних сил, спроможних захистити свою Батьківщину. Основні напрямки їх розвитку вже визначені у Стратегії нацбезпеки, Воєнній доктрині стратегічної оборони України. Ці ідеї будуть закріплені у новому законі про національну безпеку, який ми розробили у тісній співпраці з нашими іноземними партнерами», - сказав Турчинов.

Він зауважив, що Україна сподівається на подальшу підтримку партнерів, але покладатися має насамперед на себе.

Водночас секретар РНБО висловив переконання, що якби три роки тому Україна мала сильну розвідку й армію, сьогодні питання про відновлення територіальної цілісності не стояло б.

«Розвиток спроможності розвідувальних та провоохоронних органів — не менш важливе державне завдання. Події 2014 року неспростовно довели, що ламкість цих структур є запорукою неминучої швидкої поразки. Переконаний, якби ми мали три роки тому сучасні Збройні сили, розвідувальні та правоохоронні органи, то сьогодні не постало б питання відновлення територіальної цілісності», - сказав Турчинов.

Водночас він зазначив, що резерв «часткових покращень» у країні майже вичерпаний, тому потрібні рішучі та послідовні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-