Порошенко подякував Британії за підтримку суверенітету України

Порошенко подякував Британії за підтримку суверенітету України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив вдячність Британії за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Було зазначено, що, як одна з країн-гарантів незалежності України за Будапештським меморандумом, Велика Британія може відіграти важливу роль у забезпеченні безпеки в Україні", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники обговорили розвиток подій на Донбасі. Йшлося про важливість дотримання режиму санкцій ЄС проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань у рамках мінського процесу та відновлення територіальної цілісності України.

Обговорювалися питання продовження британської технічної та фінансової допомоги Україні, а також посилення двосторонньої військової співпраці з метою протистояння російській агресії.

Окрему увагу було приділено економічному співробітництву та започаткуванню діалогу з метою спрощення візового режиму для громадян України.

Було домовлено про проведення 6 липня у Лондоні міжнародної конференції щодо реформ в Україні. Йшлося також про посилення взаємодії у сфері кібербезпеки та протидії пропаганді.

Представники силового блоку уряду Великої Британії заявили, що вихід країни з Європейського Союзу не позначиться на рівні співробітництва між Британією та Україною.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-