План Артеменка: директора Центру перспективних досліджень кличуть на допит

План Артеменка: директора Центру перспективних досліджень кличуть на допит

Документ
Укрінформ
Прокуратура викликає на допит керівника Міжнародного центру перспективних досліджень Василя Філіпчука у якості свідка у так званій "справі Артеменка" про передачу оточенню президента США Трампа плану нормалізації відносин між Україною та РФ, який передбачав передачу Криму Росії.

Про це Філіпчук повідомив Громадському, пред’явивши відповідний документ.

За його словами, він відмовився отримувати цю повістку з рук прокурора, тому документ передали адміністраторці офісу.

"Я ще не знаю, чи буду йти на допит до прокуратури. Зараз ми обговорюємо план дій на цей випадок з юристами", – сказав Філіпчук.

Нагадаємо, що 13 квітня у приміщенні Міжнародного центру перспективних досліджень в Києві прокуратура Автономної республіки Крим влаштувала обшук у рамках "справи Артеменка".

Філіпчук заявляє, що влаштовані у Центрі силовиками обшуки були необґрунтовані, оскільки екс-депутат "Радикальної партії" не мав жодного стосунку до діяльності його установи.

Раніше "Радикальна партія" виключила депутата Артеменка з фракції.

Повідомлялося, що Андрій Артеменко передав план нормалізації відносин між Україною і Росією екс-раднику президента США Майклу Флінну незадовго до його відставки.

Серед іншого, план містить ідею проведення всеукраїнського референдуму про передачу Криму Росії в оренду на 50-100 років, а також передбачає виведення російських військ з території України.

27 лютого Артеменко заявив, що так званий "План примирення України з Росією" був ініціативою "Радикальної партії".

Фото: Василь Філіпчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-