Порошенко скасував обов’язкове використання печаток на бізнес-документах

Порошенко скасував обов’язкове використання печаток на бізнес-документах

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями", який скасовує обов'язкове використання печаток на документах.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту (№4194) на сайті Верховної Ради..

Відповідно до закону, печатка не може бути обов'язковим реквізитом документа, який подають від імені суб'єкта господарювання органу державної влади. Державним органам забороняють вимагати наявність печатки на документах.

"Вимога посадової особи органу державної влади або органу місцевого самоврядування про наявність на документі, що подається суб’єктом господарювання, відбитка його печатки або нотаріального засвідчення вірності копії документа, якщо обов’язковість такого нотаріального засвідчення не встановлена законом, або відмова у прийнятті документа у зв’язку з відсутністю на ньому відбитка печатки суб’єкта господарювання або нотаріального засвідчення вірності копії документа, якщо обов’язковість такого нотаріального засвідчення не встановлена законом, – тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - зазначається, зокрема, в законі.

Закон набуде чинності через три місяці після опублікування.

У квітні 2014 року Рада скасувала обов'язкове застосування печаток у бізнесі. До цього вважалося, що отримання контролю над печаткою було рівнозначне отриманню контролю над компанією. 23 березня за документ після декількох невдалих спроб проголосували 226 народних депутатів. Авторами законопроекту є народні депутати Владислав Голуб та Олена Сотник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-