Рада провалила зміни до

Рада провалила зміни до "закону Савченко"

Укрінформ
Народні депутати відмовилися ухвалити Проект Закону №5259 про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект підтримали лише 200 народних депутатів з мінімально необхідних 226. Також депутати не підтримали пропозицію відправити законопроект на доопрацювання, тому він вважається відхиленим.

Законопроект передбачав, що попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім випадків, передбачених абзацом другим частини п’ятої цієї статті.

Також пропонувалося, що після спливу дванадцяти місяців попереднього ув’язнення строк попереднього ув’язнення, у разі засудження до позбавлення волі, зараховується судом до строку покарання з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Крім того, передбачалось, що у разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув’язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі незалежно від тривалості попереднього ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-