Перша кримська справа: Україна подала нові докази до ЄСПЛ - Петренко

Перша кримська справа: Україна подала нові докази до ЄСПЛ - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко запевнив, що Україна підготувала нові факти і докази у додаткових поясненнях щодо "першої кримської справі" в Європейському суді з прав людини й пообіцяв незабаром їх оприлюднити.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі щодо результатів роботи Мін’юсту в І кварталі цього року.

"Ми за ці кілька місяців провели величезну роботу щодо підготовки і подання додаткових пояснень по першій кримській справі. Там є низка фактів і доказів абсолютно нових, безпрецедентних, які ми плануємо озвучити у межах того, що ми можемо сказати по регламенту ЄСПЛ", - сказав Петренко.

За його словами, із такими доказами і поясненнями, які Україна подала до ЄСПЛ, "шансів у росіян брехати і щось спростовувати практично немає".

Водночас урядовець пообіцяв надати більше інформації після 19 квітня, коли Міжнародний суд ООН має винести проміжне рішення щодо позову України проти РФ.

"Я окремо з цього приводу дам прес-конференцію. Зараз не хочу давати якісь сигнали до наступної середи, до винесення проміжного рішення в Міжнародному суді ООН. Ви знаєте, що 19 числа (квітня — ред.) буде рішення по нашому клопотанню щодо вжиття запобіжних заходів проти Росії. Я думаю, що одразу після того ми вийдемо і проінформуємо про наступні кроки і про ті докази, які ми подали вже в ці справи. Нові, цікаві, дуже цікаві докази, які спростовують багато брехні представників російської пропаганди", - підкреслив Петренко.

Разом з тим міністр нагадав, що загалом до ЄСПЛ Україна подала 5 позовів проти Росії.

Як повідомлялося раніше, перша справа до ЄСПЛ стосується подій лютого-вересня 2014 року з незаконної анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-