У Лаврова прокоментували вступ Чорногорії до НАТО

У Лаврова прокоментували вступ Чорногорії до НАТО

Укрінформ
Заступник голови міністерства закордонних справ Російської Федерації Олексій Наришкін вважає, що Чорногорію втягнули в НАТО, не спитавши про це громадян республіки.

Таку думку він висловив під час спілкування із заступником міністра закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії Вінченцо Амендолою, передає сайт російського дипломатичного відомтва.

За його словами, під час ухвалення рішення щодо вступу Чорногорії в НАТО варто було врахувати думку громадян про подальшу долю країни.

Відтак, дипломат наголошує на контрпродуктивності курсу офіційної Подгориці на її втягування в НАТО в обхід референдуму.

Крім того він зауважив, що наразі в регіоні Західних Балкан відбувається загострення ситуації та зростання ризиків, пов'язаних з проявами екстремізму, просочуванням бойовиків з кризових осередків в країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Нагадаємо: наприкінці березня Сенат США остаточно схвалив заявку Чорногорії на вступ в НАТО, а вже 11 квітня чинний американський президент Дональд Трамп підписав акт про ратифікацію протоколу щодо входження країни до складу Північноатлантичного Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-