Київ вітає Спільне комюніке країн G7 - МЗС

Київ вітає Спільне комюніке країн G7 - МЗС

Заява
Укрінформ
Україна вітає схвалення главами МЗС держав G7 Спільного комюніке, що засвідчує їхню повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також їхню рішучість у спонуканні РФ до припинення агресії.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"У Європі не може бути безпеки та стабільності, доки Росія не припинить войовничу зовнішню політику, що має на меті змінити кордони та відновити сфери впливу на зразок тих, що існували за часів холодної війни. Лише повне дотримання міжнародного права та імплементація укладених угод може призвести до мирного врегулювання конфліктів. Російська Федерація несе повну відповідальність за погіршення безпеки та жахливу ситуацію у сфері прав людини на окупованих територіях Донбасу та Криму",  - зазначають дипломати.

Міністерство закордонних справ України переконане, що мілітаризація Кримського півострова та його використання в інтересах військових операцій РФ у Сирії становить серйозну загрозу європейській безпеці.

"Така практика також йде врозріз з міжнародними зусиллями, спрямованими на мирне врегулювання на Близькому Сході", - наголошується у заяві МЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-