G7 про українські реформи: Попереду ще багато роботи

G7 про українські реформи: Попереду ще багато роботи

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" позитивно оцінили результати інституційних та адміністративних реформ в Україні, однак наголосили, що багато роботи ще попереду.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", оприлюдненій по завершенню зустрічі в Італії.

"Ми залишаємося відданими справі надання допомоги Україні в реалізації амбітної і водночас такої необхідної програми реформ. Ми високо оцінюємо результати, досягнуті Києвом в здійсненні інституційних і адміністративних реформ. Втім, багато чого ще належить зробити", - йдеться у заяві.

Країни "Великої сімки" закликали український уряд зосередитись на найважливіших сферах, зокрема, реформі державного управління та політичної системи, реформі правосуддя, децентралізації, боротьбі з корупцією та сприянні розширенню громадянських свобод, зокрема свободи вираження.

"Зусилля, спрямовані на боротьбу з корупцією, не повинні використовуватися проти громадянського суспільства, яке має життєво важливе значення на шляху реформування України", - зазначається у заяві.

Міністри країн "Великої сімки" підтвердили намір надавати допомогу та підтримку у проведенні необхідних реформ у податковій, фінансовій, енергетичній, судовій сферах, сфері охорони здоров'я, соціальній та інших.

Фото:  Getty Images/Thomas Trutschel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-