Україна і Польща підготують дорожню карту щодо примирення двох народів - АПУ

Україна і Польща підготують дорожню карту щодо примирення двох народів - АПУ

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента України та керівник канцелярії Президента Польщі домовилися підготувати проект дорожньої карти з примирення українського та польського народів для підписання главами обох держав найближчим часом.

Відповідні домовленості були досягнуті під час XXVI засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі, яке відбулося в Києві, інформує прес-служба українського Президента.

"Костянтин Єлісєєв та Кшиштоф Щерський обговорили проект Дорожньої карти з питань примирення українського та польського народів та домовилися підготувати її до підписання главами України та Польщі ближчим часом. Основна мета цього документа – забезпечення конструктивного характеру двостороннього діалогу та сприяння процесу порозуміння між двома народами для подальшого зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Польщею", - йдеться у повідомленні.

Крім того, було обговорено питання створення українсько-польського Центру добросусідства.

"Сторони наголосили на важливості уникнення політизації питань історичного минулого двох народів та зосередження уваги громадськості двох країн на позитивних прикладах в історії українсько-польських взаємин", - зауважили в АП.

Також під час засідання значну увагу приділили реалізації Мінських домовленостей та розвитку подій на Донбасі.

Як зазначають у прес-службі Президента, сторони наголосили на важливості дотримання режиму економічних санкцій проти Росії до повного виконання нею взятих на себе зобов’язань у рамках Мінського процесу та повного відновлення територіальної цілісності України.

"Було досягнуто домовленості щодо подальшої координації зусиль з метою консолідації міжнародної спільноти для надання Україні практичної підтримки у протидії російській агресії та відновленні територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах", - ідеться в прес-релізі.

У рамках обговорення питання нових модальностей співробітництва країн регіону українська сторона заявила про підтримку ініціатив Республіки Польща, спрямованих на посилення ролі країн Центральної та Східної Європи. Окрему увагу було приділено співпраці по лінії Адріатика – Балтика – Чорне море.

У центрі уваги було також питання європейської інтеграції України. Зокрема, йшлося про подальшу підтримку Польщі в питанні запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом та поглиблення співробітництва в рамках Східного партнерства.

Також у ході засідання було узгоджено графік політичного діалогу на найвищому рівні на поточний рік, а також визначено пріоритетні напрямки роботи двосторонніх інституційних механізмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-