Євроделегати у Порошенка: говорили про Крим, Донбас, вільну торгівлю й енергобезпеку

Євроделегати у Порошенка: говорили про Крим, Донбас, вільну торгівлю й енергобезпеку

Укрінформ
Президент України зустрівся з делегацією Європарламенту на чолі з головою Комітету із закордонних справ Девідом МакАллістером.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Глава держави висловив глибоку вдячність Європейському Парламенту за схвалення 6 квітня рішення про запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України. «Це рішення стало чітким підтвердженням потужної підтримки з боку Європарламенту європейського майбутнього нашої держави», - наголосив Президент України.

Співрозмовники засудили останні дії Російської Федерації, спрямовані на дестабілізацію ситуації на Донбасі і підрив мирного процесу.

Глава держави високо оцінив активну позицію Європарламенту щодо захисту прав людини у тимчасово окупованому Криму та підтримки зусиль щодо деокупації півострова та його повернення під суверенітет України.

Було обговорено перспективи завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, шляхи розкриття потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, включаючи схвалення Європарламентом додаткових автономних торговельних преференцій Україні, а також питання енергетичної безпеки європейського континенту.

Сторони також відзначили нагальну потребу вжити конкретних заходів для підвищення ефективності протидії російській дезінформаційній кампанії в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-