Аваков: Пожежа на військовому складі у Балаклії – терористична атака РФ

Аваков: Пожежа на військовому складі у Балаклії – терористична атака РФ

Укрінформ
Виходячи з вже відомих фактів, пожежа на військовому складі у Балаклії – терористична атака з боку Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час брифінгу у Харкові, інформує прес-служба відомства.

У результаті вибухів, як зазначив глава МВС, знищено практично все у районі надзвичайної ситуації, поля засіяні осколками й фрагментами снарядів.

Аваков зазначив, що Національна поліція і Держслужба з надзвичайних ситуацій залучалися до розслідування, яке проводить Військова прокуратура, і висновки мають бути зроблені вже наступного тижня: "Виходячи з тих фактів, які ми маємо, що це була терористична атака з боку Росії".

Глава МВС також підкреслив, що територію надзвичайної ситуації необхідно у найкоротші строки очистити від вибухонебезпечних предметів, аби була можливість проводити весняні сільськогосподарські роботи.

"Наше завдання протягом 3-4 днів закінчити перевірку полів, щоб там могли працювати люди, і не було ризику підірватися", – сказав Аваков.

Нагадаємо, пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на території військового складу Міністерства оборони України у місті Балаклія Харківської області виникла вночі 23 березня. Зона надзвичайної ситуації охопила Балаклію та дев’ять прилеглих населених пунктів. Остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-