У Порошенка розповіли деталі

У Порошенка розповіли деталі "нормандської" зустрічі в Мінську

Укрінформ
У Мінську відбулася зустріч у "нормандському форматі" на рівні дипломатичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та РФ, під час якої Росію закликали розблокувати звільнення заручників на Донбасі.

Про це інформує прес-служба Президента України.

"Під час консультацій сторони обговорили ключові аспекти імплементації Мінських домовленостей та наголосили на пріоритетності виконання їх безпекових компонентів. Українська, німецька та французька сторони засудили порушення підтримуваними Росією бойовиками режиму припинення вогню, запровадженого з 1 квітня 2017 року відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 29 березня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сторони виступили за негайну консолідацію "режиму тиші" на Донбасі.

Було також обговорено належну реалізацію домовленостей щодо відведення важкого озброєння.

Окремий наголос було зроблено на забезпеченні безпечних умов діяльності СММ ОБСЄ на Донбасі та надання безперешкодного доступу до всіх окупованих територій. Російську сторону закликали вжити усіх необхідних заходів з метою припинення залякування бойовиками спостерігачів Місії. Наголошувалося, що СММ повинна мати усі можливості для повноцінного виконання свого мандату.

"Україна, Німеччина та Франція закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників на Донбасі, зокрема напередодні Великодніх свят. Вчергове було підкреслено, що звільнення заручників потребує невідкладного вирішення", - йдеться у повідомленні.

Українська сторона наголосила, що останні кроки Росії та підтримуваних нею бойовиків на Донбасі, зокрема фактична експропріація українських підприємств та визнання незаконних документів, суперечать Мінським домовленостям та загрожують усьому процесу врегулювання.

Сторони домовилися продовжувати інтенсивні контакти у рамках "нормандського формату" з метою узгодження Дорожньої карти виконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-