Система колективної безпеки не буде повною без України - Парубій

Система колективної безпеки не буде повною без України - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що світова система колективної безпеки ніколи не буде повною без України.

Про це він заявив на Х Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На моє глибоке переконання, ніколи колективна євроатлантична безпека не буде повною, якщо до неї не буде залучена Україна. Тому я дуже твердо стою на позиції, яка була висловлена на Будапештському саміті: Україна буде членом НАТО і ми повинні собі ставити це як одну з ключових цілей зовнішньої політики", - сказав Парубій.

Він додав, що коли ми говоримо про членство в ЄС і НАТО, то на його думку, ці зовнішньополітичні цілі України є майже рівнозначними.

Парубій нагадав, що в законі про засади зовнішньої політики України записано, що вступ до НАТО є стратегічним напрямом України, і висловив переконання, що наразі будь-які форми співпраці, які допомагали б Україні інтегруватися з НАТО, є позитивними.

Водночас, за його словами, дуже шкідливим є те, що європейські політики, в тому числі високого рівня, говорять, що Україна не буде членом НАТО.

"Ми розуміємо, що є багато вимог, є багато етапів, які ми повинні пройти. Але разом з тим, я переконаний, ми всі повинні сходитися на одній думці, що Україна має бути і буде членом НАТО. Без цього ніколи євроатлантична спільна та не буде мати завершену дієву систему колективної безпеки", - переконаний Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-