Немиря вказав на роль громадянського суспільства в отриманні безвізу

Немиря вказав на роль громадянського суспільства в отриманні безвізу

Укрінформ
Громадянське суспільство відіграло важливу роль у наближенні України до ЄС і винесенні рішення Європарламенту щодо безвізу для України.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу колишній голова Комітету ВР з питань євроінтеграції Григорій Немиря (фракція "Батьківщина").

"Це результат зусиль членів парламенту, тих урядовців, від кого це залежало, і  громадянського суспільства", - сказав він.

Немиря також наголосив, що навіть після того, як запрацює безвізовий режим, він буде здійснюватися паралельно з можливістю його призупинення. Оскільки такий механізм був проголосований у Європейському Союзі, зокрема, щодо третіх країн.

"Якщо все буде добре, ...то вже влітку громадяни України зможуть подорожувати Європою", - резюмував депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент ухвалив у четвер, 6 квітня, законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС.

Далі, за процедурою, це рішення має двічі затвердити Рада Євросоюзу - на рівні послів країн-членів та міністрів. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування. 

Як очікується, українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть перебувати у  країнах ЄС до 90 днів у період кожних 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-