Без зусиль Польщі безвіз для українців був би неможливим - Ірина Геращенко

Без зусиль Польщі безвіз для українців був би неможливим - Ірина Геращенко

Укрінформ
Без підтримки Польщі прийняття Європарламентом безвізового режиму для України було б неможливим.

Про це віце-спікер Верховної Ради України Ірина Герщенко сказала під час виступу на ІІ Форумі ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу подякувати Польщі за те, що ви є справжніми лобістами України, і ми усвідомлюємо, що голосування в Європарламенті сьогодні, коли 521 депутат проголосував за безвізовий режим для України, без польських депутатів це було б неможливо", - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що безвізовий режим надає можливість українцям і для працевлаштування, і для навчання, втім  українці, на думку Геращенко, не створять для Європейського Союзу міграційних ризиків.

"Ми усвідомлюємо, що безвізовий режим, це не тільки право, але й особлива відповідальність повернутися до рідної країни, і тут її розбудовувати далі", - сказала народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент ухвалив у четвер, 6 квітня, законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС.

Далі, за процедурою, це рішення має двічі затвердити Рада Євросоюзу - на рівні послів країн-членів та міністрів. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

Як очікується, українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть перебувати у  країнах ЄС до 90 днів у період кожних 180 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-