Рішення про безвіз не спричинить відтік українців до Європи - Гончаренко

Рішення про безвіз не спричинить відтік українців до Європи - Гончаренко

Укрінформ
Рішення про безвізовий режим для України не спричинить масовий відтік українців до Європи на ПМЖ або на роботу.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко (фракція БПП).

"Хто хоче виїхати, вони й так знайдуть можливість виїхати. Але це є рішення цивілізаційне, історичне. Це знищення тієї стіни, яка була між Україною та Європою впродовж століть", - сказав він.

Гончаренко підкреслив, що ухвалене рішення Європарламенту не остаточне, але  це вирішальний крок, "і тепер ми всі сподіваємося, що найближчим часом, у червні, фізично вже громадяни України зможуть, не отримуючи візу, подорожувати Європою".

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент ухвалив у четвер, 6 квітня, законодавчу резолюцію, згідно з якою Україну переносять до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС.

Далі, за процедурою, це рішення має двічі затвердити Рада Євросоюзу - на рівні послів країн-членів та міністрів. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування. 

Як очікується, українці зможуть вільно подорожувати до країн-членів Євросоюзу (за винятком Великої Британії та Ірландії) у червні.

Українські громадяни, які є власниками біометричних паспортів, можуть перебувати у  країнах ЄС до 90 днів у період кожних 180 днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-