Гройсман і глави урядів країн Балтії вимагають від РФ звільнити заручників

Гройсман і глави урядів країн Балтії вимагають від РФ звільнити заручників

Заява
Укрінформ
Прем'єр-міністри України, Естонії, Латвії та Литви за результатами зустрічі у Києві підписали спільну заяву.

Документ оприлюднений на Урядовому порталі.

"Ми висловлюємо тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми рішуче засуджуємо агресію Росії проти України і підкреслюємо, що запроваджені проти Росії санкції мають залишатися в дії до повного виконання Мінських домовленостей та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у документі.

Глави урядів підкреслили, що ніколи не визнають спробу анексії невід'ємної частини території України – Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, та вимагають від Російської Федерації поважати територіальну цілісність і суверенітет України й повернутися до безумовного виконання своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Прем’єр-міністри закликають міжнародну спільноту продовжувати активні політичні та дипломатичні зусилля для відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах в інтересах стабільності і безпеки всієї Європи.

"Ми закликаємо Російську Федерацію негайно звільнити всіх громадян України, які незаконно затримані на території Російської Федерації, у тимчасово окупованому Криму й окремих районах Донецької і Луганської областей України, які не контролюються урядом України", - зазначається у заяві.

Прем’єр-міністри відзначили прогрес, досягнутий урядом України у проведенні необхідних реформ, важливі кроки, вжиті в енергетичному секторі, реформи судової системи та формування нових антикорупційних органів.

"Ми будемо твердо підтримувати курс України на європейську і євроатлантичну інтеграцію. Напередодні чергового саміту Східного партнерства у листопаді 2017 року у Брюсселі у рамках головування Естонії в ЄС ми підтверджуємо нашу спільну відданість цьому Партнерству та підкреслюємо його важливість для стабільності, демократії і процвітання в регіоні, яке також матиме конкретні переваги для наших народів", - наголошується у документі.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-