Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Десант НАТО: теми Криму, Донбасу, заручників, сирійських обіймів Аграмунта

Десант НАТО: теми Криму, Донбасу, заручників, сирійських обіймів Аграмунта

Блоги
Укрінформ
У ці дні в Києві - справжній НАТОвський десант...

Відкрила засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО, що в ці дні проходить у Києві. В ВР ми приймаємо делегатів від національних парламентів країн-членів Альянсу. Під час виступу подякувала партнерам за допомогу в лікуванні і реабілітації наших військових, 398 армійців пройшли і проходять реабілітацію в країнах НАТО. Висловилася за активізацію нашої співпраці в безпековій, оборонній, гуманітарній, екологічних сферах. Дуже багато запитань від партнерів отримали по безпековій ситуації на Донбасі та в окупованому Криму, щодо роботи місії СММ ОБСЄ, порушення з боку ОРДЛО режиму тиші, недопуску спостерігачів на окуповані території, російської військовоі присутності, їх найманців і новітньоі зброї та техніки. Детально зупинилася на питаннях порушення прав людини в Криму, куди не допускають жодну моніторингову міжнародну місію.

Особливий біль - питання заручників, яких на сьогодні на окупованих територіях 121, в РФ більше 10 політв'язнів і десятки ув'язнених кримських татар. Розповіла про зусилля по звільненню заручників і спробу залучення до цієї роботи міжнародних гуманітарних місій. Також ми зацікавлені в активізаціі роботи МКЧХ по пошуку зниклих безвісти і експертизі загиблих. 

Особливу увагу приділили активізаціі співпраці в протимінній діяльності. Виступаю за те, щоб вже наступного тижня ВР України прийняла законодавство щодо вдосконалення протимінної діяльності, посилення допомоги жертвам мін. 

Також, користуючись присутністю представників національних парламентів, звернула їх увагу на те, що президент ПАРЄ П.Аграмунт два тижні тому російським військовим бортом відвідував разом з росіянами, що знаходяться під європейськими санкціями, Сирію, зустрічався і тиснув руку Асаду... Цей візит особливо шокуюче сприймається в контексті газової атаки проти цивільного населення Сирії, коли страшною смертю загинули щонайменше 58 людей, серед них жінки і діти. Звернулася з проханням, щоб делегації парламентів в ПАРЄ доєдналися до листа щодо засудження візиту Аграмунта, який вже підписали делегаціі ПАРЄ від Норвегії, Данії, Польщі, Литви, інших країн.

Також привітали учасників Міжпарламентської Ради Украіна-НАТО в сесійній залі.

Ірина Геращенко
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-