Порошенко відвідав у Копенгагені будівлю колишнього диппредставництва УНР

Порошенко відвідав у Копенгагені будівлю колишнього диппредставництва УНР

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Королівства Данія відвідав у Копенгагені будинок, де в 1919-1922 роках розташовувалось дипломатичне представництво Української Народної Республіки.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Дуже важливо нагадати всім, що 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Данією, яке ми відзначаємо, є не встановленням, а відновленням цих відносин. Бо дипломатичні відносини між Україною і Данією мають історію майже у 100 років", - цитує Порошенка прес-служба.

Президент додав, що нині Данія серед країн, які підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, в тому числі в питанні санкцій проти Російської Федерації, а данські партнери також підтримують процес реформ в Українській державі.

За інформацією з Державного архіву Данії, з січня 1919 року до 1922 року в Данії працювало Диппредставництво УНР, яке очолював Дмитро Левицький. Копії отриманих документів становлять, переважно, листування між дипмісією та МЗС Данії. На той час у дипмісії УНР в Данії було акредитовано вісім осіб.

На будинку розміщена меморіальна дошка, яка була урочисто відкрита у лютому 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-