У

У "Конгресу українських націоналістів" конфіскували 100 тисяч партійних внесків

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції отримало рішення суду, яким до бюджету конфіскується понад 100 тисяч гривень внесків, зроблених на підтримку політичної партії "Конгрес українських націоналістів" у ІІІ кварталі 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції отримало рішення суду, яким до державного бюджету конфіскується  більше 100 тисяч гривень суми внесків, зроблених на підтримку політичної партії "Конгрес українських націоналістів", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК поінформували, що відповідно до звіту політичної партії за ІІІ квартал 2016 року, зазначені внески отримував голова цієї політичної партії із порушенням встановленого законом порядку.

"Внески були здійснені у готівковій формі, а не через банківські операції та не були перераховані на поточні рахунки зазначеної партії у відповідному звітному періоді, що є порушенням частини восьмої статті 14 Закону. Внески на загальну суму 101 651, 56 грн були отримані від 16 фізичних осіб, їх суми коливаються від 1 385,19 грн до 10 000,00 грн", - цитує прес-служба НАЗК голову Національного агентства Наталію Корчак, яка є координатором Департаменту з питань запобігання політичній корупції.

Постановою Печерського районного суду міста Києва  24 березня голову політичної партії "Конгрес українських націоналістів" визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення. На нього накладено штраф у сумі 1700 грн з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі  101 651, 56 грн.

У НАЗК нагадали, що прийняття членських внесків  у готівковій формі через касу партії  є порушенням частини восьмої статті 14 Закону України "Про політичні партії в Україні", відповідно до якої грошові внески на користь партії  здійснюються  виключно через банківські операції.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня цього року голову секретаріату політичної партії "УКРОП" також було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП. На нього накладено штраф у сумі 1700 грн з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 468 946,50 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-