Качинський про теракт у Луцьку: Дуже багато вказує на Росію

Качинський про теракт у Луцьку: Дуже багато вказує на Росію

Укрінформ
За терактом, спрямованим проти генконсульства Польщі у Луцьку, ймовірно, cтоїть Росія.

Таку думку висловив лідер партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, повідомляє tvn24

“Здається, що за цим стоїть російська сторона. Дуже багато на це вказує, і про це кажуть українці. Припущення, що це російська спецоперація, є дуже ймовірним. І в Польщі, і в Україні в організаціях, які можуть здійснювати акції на шкоду польсько-українським відносинам, чітко проглядається присутність іншої країни”, - заявив Качинський.

Лідер PiS припустив, що теракт у Луцьку і протест нібито поляків, а насправді - проплачена акція у селі Гряда поблизу польського кордону, є “одним цілим”.

Качинський підкреслив, що від української сторони слід вимагати посиленої охорони польських дипломатично-консульських представництв і місць пам’яті.

“Потрібно зробити все можливе, щоб не допустити провокацій і погіршення ситуації”,- наголосив польський політик. 

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП. Варшава з цього приводу направила Києву ноту протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-