Клімкін обговорив з Могеріні загострення на Донбасі

Клімкін обговорив з Могеріні загострення на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 31 березня у ході візиту до Брюсселя провів зустріч з високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президентом ЄК Федерікою Могеріні.

Про це інформує прес-служба МЗС.

"Ключовою темою зустрічі стало загострення безпекової ситуації на сході України та провокативні кроки РФ та підтримуваних нею бойовиків, передусім захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях, введення в обіг російської валюти, запровадження квазі-податкової та банківської систем тощо. Міністр закордонних справ України наголосив, що ці кроки є свідомим порушенням Мінських домовленостей, які потребують рішучої реакції з боку Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Клімкін також висловив сподівання на швидке завершення внутрішніх процедур ЄС для надання безвізового режиму для українських громадян, а також завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію.

Сторони також обговорили графік подальшого двостороннього діалогу, зокрема питання підготовки до проведення цьогорічного саміту Україна-ЄС.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-