Ситник: Створення Антикорупційного суду - точка неповернення у реформі

Ситник: Створення Антикорупційного суду - точка неповернення у реформі

Укрінформ
Створення Антикорупційного суду стане точкою неповернення у проведенні антикорупційної реформи в Україні.

Про це заявив на брифінгу у Львові директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому ми виступаємо за створення Антикорупційного суду в Україні? Ми намагаємося пояснити нашу позицію, бо з’являється маніпуляція, що ми хочемо зупинити судову реформу. Це не так. Ми приймаємо участь у судовій реформі. Проте вона триватиме щонайменше п`ять років. А тим часом сотні справ проти топ-корупціонерів зависають у судах. Засідання по цих справах відбуваються один раз у два місяці. Рано чи пізно суспільство поставить питання: який сенс в арештах і документуванні, якщо справи просто не розглядають?", - зазначив Ситник.

За його словами, правляча еліта не готова до роботи незалежного правоохоронного органу. На нього чиниться шалений тиск. Тому вкрай необхідний Антикорупційний суд. Якщо він буде створений, це означатиме, що перейдено точку неповернення в антикорупційній реформі в Україні.

Як зазначив Ситник, Антикорупційний суд в рамках єдиної судової системи можна створити при наявності відповідного законодавства вже до кінця 2017 року.

"Зараз є законопроект у парламенті. Законодавчий процес запущений. Чи вистачить політичної волі для прийняття цього закону – ось головне питання. Створення цього суду є головним пунктом угоди з МВФ. Західні партнери чітко моніторять ситуацію в України і дали жорсткий месидж, що створення цієї інституції необхідно для завершення антикорупційної реформи в Україні. Тоді справа зрушиться", - сказав Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-