У партії «УКРОП» конфіскують майже півмільйона гривень - Корчак

У партії «УКРОП» конфіскують майже півмільйона гривень - Корчак

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції отримало судове рішення про конфіскацію у політичної партії «УКРОП» у державний бюджет близько 500 тисяч гривень.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми щойно отримали рішення суду щодо конфіскації до держбюджету неправильно оформлених партійних внесків. 22 березня 2017 року постановою Печерського районного суду Києва голову партії «УКРОП» було визнано винним у адміністративному порушенні і накладено штраф у сумі 1700 грн з конфіскацією суми внесків 468 тис. 946,50 до державного бюджету», - сказала Корчак.

За її словами, статтею 14 закону «Про фінансування політичних партій» передбачається, що партійні внески можуть переказуватися шляхом банківських операцій фізичними і юридичними особами. Водночас уповноважена особа НАЗК встановила, що в ІІІ кварталі 2016 року партійні внески на підтримку партії «УКРОП» здійснювалися через касові апарати.

Як стверджує Корчак, у звіті НАЗК відображено, що 16 осіб здійснювали внески готівкою, а потім представник «УКРОПу» вносив їх на рахунок партії.

Голова НАЗК зазначила, що це рішення - перший прецедент. 

Корчак додала, що воно може бути оскаржене, оскільки це право політичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-