Канаді варто підтримувати незалежну пресу в Україні – депутат

Канаді варто підтримувати незалежну пресу в Україні – депутат

Укрінформ
Незалежні медіа та громадські організації України заслуговують на більшу підтримку з боку Канади.

Таку думку висловила депутат від опозиційної Нової демократичної партії Канади Лінда Дункан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам слід надати підтримку незалежним медіа та набагато більше допомогати громадянському суспільству. Саме громадський сектор сформує більш демократичну владу в Україні та триматиме її підзвітною, одночасно допомагаючи армії і розбудовуючи суспільство, до якого прагнуть українці», - сказала Дункан.  

Вона також закликала уряд виділити фінансування на програму стажування української молоді у канадському парламенті. «Чи не було б це чудово, якби чинний уряд вклав гроші у повернення українських інтернів до країни? Переоцінити цінність такого кроку неможливо. За весь час зі мною працювало до шести стажерів, всі з яких повернулися додому і зараз багато працюють у тісній співпраці з урядом», - зазначила депутат.

Як відомо, вже 25 років до федерального парламенту Канади на кілька місяців щороку приїздять українські стажери, які проходять практику у офісах різних депутатів. Від самого початку цю програму обміну фінансує українська громада Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-