Прем’єр Іспанії запевнив Порошенка у підтримці територіальної цілісності України

Прем’єр Іспанії запевнив Порошенка у підтримці територіальної цілісності України

Укрінформ
У рамках участі у розширеному саміті Європейської народної партії на Мальті Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем’єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм.

У ході зустрічі глава іспанського уряду вкотре запевнив у підтримці його країною територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба Президента.

 “Прем’єр-міністр Іспанії наголосив на підтримці територіальної цілісності України та підтвердив, що питання непорушності цілісності території Української держави не підлягає жодному обговоренню”, - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, Порошенко подякував за незмінну підтримку Іспанією України у її протидії російській агресії. Було наголошено на необхідності збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо РФ до повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Під час зустрічі було відзначено важливість підтримання регулярних контактів на найвищому рівні, у тому числі шляхом обміну візитами.

Маріано Рахой підтвердив, що Іспанія завжди надаватиме сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема у контексті завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент України висловив переконання, що найближчим часом буде віднайдено позитивне рішення за Угодою про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, що забезпечить її підписання.

Крім того, Порошенко подякував іспанському уряду за підтримку українського футболіста Романа Зозулі, який став об’єктом  пропагандистської кампанії у дусі гібридної війни РФ проти України.

“Президент України також висловив вдячність іспанському уряду за чітку позицію на підтримку українського футболіста Романа Зозулі. Петро Порошенко наголосив, що ситуація з Романом є результатом ретельно спланованої пропагандистської кампанії у дусі гібридної війни РФ проти України”, - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Порошенко подякував за незмінну підтримку Іспанією України у її протидії російській агресії.

Нагадаємо, Роман Зозуля 31 січня перейшов із клубу "Бетіс" до іспанського "Райо Вальєкано" на правах оренди, але змушений був через день повернутися. Фанати "Райо" (ультралівого спрямування) звинуватили його в нацизмі. Приводом стала футболка з тризубом, в якій гравець прилетів до Іспанії ще минулого літа. Ультрас агресивно вимагали, аби клуб не підписував гравця. Зозулю підтримали іспанська ліга, "Бетіс", ФФУ. "Райо Вальєкано" запропонував йому повернутися і гарантував безпеку, але українець відмовився через постійні акції протесту і погрози з боку фанатів "Райо".

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-