Парубій анонсував перехід роботи Міжпарламентської асамблеї на новий рівень

Парубій анонсував перехід роботи Міжпарламентської асамблеї на новий рівень

Укрінформ
Міжпарламентська асамблея Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща відтепер переходить на новий ритм роботи. Відтепер вона працюватиме не лише під час сесій раз на рік, але активно діятиме й у міжсесійний період.

Про це під час спільного брифінгу для ЗМІ з польським та литовським колегою заявив у Варшаві голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що це - перехід нашої роботи на принципово новий рівень, коли  асамблея діятиме не тільки у період проведення сесій, а робота передбачає ряд заходів у міжсесійний період”, - заявив Парубій.

Зокрема, голова ВРУ повідомив, що крім спільного листа до парламентів країн ЄС та США щодо підтримки України і звертання уваги на загрозу з боку Росії, члени асамблеї з цією місією організовуватимуть спільні виїзди, зокрема до Вашингтона, Брюсселю чи Лондон.

“Ми узгодили, що відбуватимуться спільні засідання комісії з енергетичної безпеки, яка також працюватиме у міжсесійний період. Я вважаю це переходом на набагато ефективніший ритм нашої роботи”, - констатував Парубій.

Голова ВРУ наголосив, що для України дуже важливою є підтримка Києва у світлі агресії Росії і підкреслення у кінцевому документі, що санкції проти РФ триватимуть до деокупації Криму і поки  не буде виконано безпекову частину Мінської угоди.

“У документі з'явилися нові цікаві ініціативи, зокрема, запропонована Литвою, стосовно більшої економічної допомоги Україні за прикладом плану Маршала, тобто підтримки економіки України”, - констатував Парубій.

Він назвав цю ініціативу дуже важливою і вона може допомогти Україні, оскільки Україна мусить одночасно проводити реформи і вести бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-