Навальний: У більш як 80 містах Росії пройдуть мітинги проти корупції

Навальний: У більш як 80 містах Росії пройдуть мітинги проти корупції

Укрінформ
Антикорупційні мітинги, організовані Олексієм Навальним і його прихильниками, пройдуть 26 березня як мінімум в 84 містах Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт опозиціонера.

З них марші у більш ніж 20 містах – узгоджені. Влада ще трьох міст досі не винесли рішення про проведення мітингів.

Команді Навального вдалося виграти суди у місцевих адміністрацій Новосибірська, Казані, Пермі та Нижнього Тагіла. Влада Москви відмовилися погодити ходу в центрі міста, запропонувавши провести акцію на околицях столиці. Навальний не погодився на альтернативні майданчики і продовжує наполягати на демонстрації на Тверській вулиці. За даними телеканалу "Дождь", поліція почне затримувати людей тільки в тому випадку, якщо учасники акції будуть виходити за межі пішохідної частини Тверської.

Акції прихильників Навального також пройдуть за межами Росії – в Лондоні, Празі, Бонні та Базелі, де активісти планують пікетувати будівлі російських дипломатичних місій.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального на початку березня оприлюднив дослідження про нерухомість, яка, ймовірно, належить главі уряду Росії Дмитру Медведєву, та про його можливу причетністьі до корупції. У зв'язку з відсутністю реакції прем'єр-міністра Навальний закликав своїх прихильників по всій Росії 26 березня вийти на акції протесту. Про намір провести антикорупційні мітинги заявили активісти майже в 100 містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-