ОМОН хапає протестувальників у центрі Мінська

ОМОН хапає протестувальників у центрі Мінська

Відео
Укрінформ
Спроба демократичної громадськості провести 25 березня в Мінську традиційну акцію в річницю проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки вилилася в масові затримання.

Влада зірвала плани організаторів провести цивілізовану ходу і брутально припинила спроби людей вийти на марш у День Волі.

"Але, крім всіх жахів сьогоднішнього дня, я хочу відзначити і вкрай важливий позитивний момент, а саме негайну реакцію наших українських колег, які вмить підняли всіх на вуха і забили на сполох, - пише на своїй сторінці в Фейсбук білоруська активістка, екс-координатор акції із звільнення політичних в'язнів Кремля LetMyPeopleGoUkraine Паліна Бродик. - Чимало білорусів приїжджали в Київ в 2014 році, чимало їх і зараз в Україні. Всім нам важливо підтримувати один одного, адже ми боремося по суті з одним і тим же ворогом, який лише змінює маски залежно від ситуації. Наша солідарність сильніша за їх в'язниці".

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в центр Мінська були стягнуті небачені раніше сили міліції, патрульно-постова служба, ОМОН, спецназ, внутрішні війська, ДАІ. Кілька десятків автозаків, десятки автобусів, кілька одиниць спеціальної техніки - водомети, штурмові машини, броньовики.

Район Академії наук був оточений. Практично відразу ж почалися затримання. Хапали всіх підряд - і тих, хто спеціально прийшов на акцію, й випадкових перехожих та журналістів.

За даними білоруських ЗМІ, силовики в суботу затримали в Мінську від 100 до кількасот людей. Було затримано близько 50 журналістів - як місцевих, так і іноземних.

Низка правозахисних організацій України закликали міжнародні організації звернути найбільшу увагу на події в Білорусі, де сьогодні відбулися масові затримання активістів.

Група харківських активістів вийшла на пікет на підтримку учасників опозиційного Маршу свободи в Білорусі, приуроченого до Дня Волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-