Порошенко привітав європейських партнерів з 60-річчям ЄС

Порошенко привітав європейських партнерів з 60-річчям ЄС

Укрінформ
З підписанням Римських договорів започатковано історію найуспішнішого інтеграційного проекту - Європейського Союзу.

Про це Президент України Петро Порошенко написав у Facebook.

"Шістдесят років тому з підписанням Римських договорів започатковано історію найуспішнішого інтеграційного проекту – Європейського Союзу. Його успіх – відданість спільним цінностям, свободі, демократії, верховенству права, і головне – повага до людської гідності. Це те, що стало основою миру в Європі. Це те, що заклало підвалини економічного процвітання. Це те, що завжди об’єднувало Україну з ЄС", - наголосив Порошенко.

За його словами, нинішній день ще раз нагадує нам про важливість збереження єдності та рішучості дати відсіч усім спробам зруйнувати європейську ідею. "Сьогодні, коли на східному українському кордоні Європи захищається європейське майбутнє, цінуємо європейську солідарність та підтримку", - підкреслив він.

Президент привітав європейських партнерів і висловив впевненість у спільній перемозі.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів, а також керівники інституцій Європейського Союзу підписали політичну декларацію, яка визначає стратегію подальшої інтеграції співтовариства у складі 27 країн-членів. Урочиста церемонія відбулася у Римі, де європейські лідери зібралися на саміт з нагоди 60-ї річниці заснування ЄС.

Декларація відзначає здобутки європейської інтеграції за 60 років, а також включає сучасні виклики для ЄС і шляхи спільного бачення майбутнього на наступні роки.

Підписавши документ, лідери взяли на себе зобов'язання втілювати у життя так званий Римський порядок денний, включаючи питання безпеки, подальшого економічного розвитку і процвітання, соціальної політики та утвердження сильної Європи на глобальній світовій арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-