МЗС Німеччини прокоментував вбивство Вороненкова

МЗС Німеччини прокоментував вбивство Вороненкова

Укрінформ
У Берліні сподіваються на ретельне розслідування вбивства у Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, але не поспішають з висновками.

Про це заявив представник МЗС ФРН Себастьян Фішер на брифінгу в п'ятницю у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми, звісно, засуджуємо розстріл на вулиці посеред білого дня колишнього депутата. Ми твердо вважаємо, що це вбивство має бути ретельно розслідуване", - заявив дипломат.

При цьому він ухилився від коментарів з приводу звинувачень Києва у трагедії з боку Росії, пославшись на те, що немає "чітких даних про можливих замовників, виконавців".

Говорячи в цілому про зростання напруженості у відносинах між Києвом і Москвою, Фішер відзначив те, що на Сході знову збільшилися випадки порушення перемир'я, і звернувся із закликом до обох сторін "нарешті зробити те, про що давно вже домовлен"» - припинити обстріли і відвести від лінії зіткнення важкі озброєння.

За його словами, в Берліні в цілому будуть вітати будь-які кроки, які вестимуть до зниження напруженості й підуть на користь двостороннім відносинам між Росією та Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-