МЗС назвало провокаційною заяву Лукашенка про підготовку бойовиків в Україні

МЗС назвало провокаційною заяву Лукашенка про підготовку бойовиків в Україні

Укрінформ
Висловлювання керівництва Білорусі про нібито підготовку на території України озброєних бойовиків не відповідають дійсності і є провокаційними. 

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

"Висловлювання керівництва Білорусі щодо нібито підготовки на території України озброєних бойовиків не відповідають дійсності, є провокаційними і шкодять розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю", - йдеться у повідомленні.

У МЗС звернули увагу, що саме партнер Білорусі по Союзній державі - Російська Федерація в рамках гібридної агресії розвинула як на своїй території, так і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків. "Підтримуючи та експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого належать як Україна, так і Білорусь", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

У міністерстві нагадали, що Україна передала до Міжнародного суду ООН чисельні докази підтримки та фінансування РФ тероризму на окупованих територіях України.

"Ми готові до тісного міжнародного співробітництва у протидії будь-яким проявам тероризму, у т.ч. з Білоруссю", - зазначили у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-