Раді пропонують зміни до Кримінального кодексу через

Раді пропонують зміни до Кримінального кодексу через "блокаду" на Донбасі

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким пропонується удосконалити Кримінальний та Кримінально-процесуальний Кодекс для того, щоб зупинити порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Про це написала у Fаcebook один з авторів законопроекту №6206 Ірина Фріз. 

"Що пропонується законопроектом? Визначення, що саме є «шкодою державі» - умови статті 332-1 ККУ (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Вирішення проблеми взяття під варту обвинувачених в скоєнні злочину, що передбачений статтею 332-1. Вирішення проблеми здійснення спеціального досудового розслідування на постійній основі не тільки щодо підозрюваного, який переховується від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошений в міждержавний та/або міжнародний розшук, а також щодо осіб, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, є іноземним громадянином або особою без громадянства та знаходиться за межами території України", - зазначила депутат.

За її словами, законопроект готувався разом з СБУ в АР Крим (дислоковане в Херсоні), до юрисдикції якого входить переслідування іноземних суден-порушників, що виконують рейси до окупованого Криму.

Фріз наголосила, що законопроект не дозволить вирішити проблему заходів до Криму російськими суднами (вони переважно не виходять за межі територіальних вод РФ та окупованих територій). Але судна, які не під російським прапором заходять до АР Крим та здійснюють рейси до іноземних країн і у порти, що під контролем України, зможуть переслідуватися та заарештовуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-