Порошенко виправив главу представництва ЄІБ: У нас не конфлікт, а російська окупація

Порошенко виправив главу представництва ЄІБ: У нас не конфлікт, а російська окупація

Укрінформ
Глава Представництва Європейського Інвестиційного Банку в Україні Лілія Чернявська назвала ситуацію на Донбасі "конфліктом на Сході".

Про це вона заявила під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку, звітуючи про роботу ЄІБ в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одна з флагманських операцій для нас і для країни — це підтримка людей, які опинилася у складній ситуації через конфлікт на Сході", - сказала Чернявська.

У свою чергу Президент Петро Порошенко перервав її промову, наголосивши, що в Україні немає "конфлікту на Сході".

"Я прошу пробачення, у нас немає конфлікту на Сході, у нас є російська окупація української землі", - підкреслив глава держави.

Після цього глава Представництва ЄІБ попросила вибачення у присутніх. "Я прошу вибачення у пана Президента, я прошу вибачення у всіх присутніх! Вибачте! ", - сказала Чернявська.

Вона також повідомила, що протягом останніх трьох років Європейський інвестиційний банк профінансував в Україні програми на загальну суму понад €3 млрд.

Ці гроші пішли на підтримку понад 15 програм за трьома основними напрямками -  розвитку приватного бізнесу, соціально-економічної інфраструктури та боротьбі зі змінами клімату.

Водночас Чернявська зауважила, що наразі ЄІБ продовжує працювати в Україні у сферах малого і середнього бізнесу, енергетики та транспорту.

"Наразі портфель ЄІБ становить більше 5 млрд євро", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-