Промисловість зросла у 2016 році на 2,8%, однак

Промисловість зросла у 2016 році на 2,8%, однак "блокада" дасться взнаки - Порошенко

Укрінформ
Промисловість продемонструвала у 2016 році  зростання на 2,8% і такі перспективи мала й у 2017 році, однак так звана блокада Донбасу тепер дасться взнаки.  

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття п’ятого засідання Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз оживає промисловість - зростання демонструє  2,8% за підсумками 2016-го року. І  впевнений,що у 2017 році ми маємо такі самі позитивні перспективи”, - сказав він.

Президент наголосив, що саме промисловість найбільше постраждала від війни, адже було втрачено до 20% індустріального потенціалу країни.

“Втім, промислове зростання припинилося ще за три роки до агресії, у 2011 році, і я поки що не знаю, чи ми остаточно перевернули на позитив цю багатолітню негативну тенденцію. Тим більше, що наслідки так званої блокади Донбасу, -  цього справжнього удару під дих Україні, - в першу чергу дадуться взнаки саме в цій галузі”, - заявив Порошенко.

Глава держави також вказав на те, що ВВП за підсумками  2016 року збільшився на 2,2%, а в четвертому кварталі 2016році зростання навіть було прискорилося майже до 5% на рік. 

“Може це не так багато, як хотілося би, але згадаймо, що в 2015 році, коли ефект російської агресії вже дався взнаки повною мірою, економіка впала на 10%”, - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-