Порошенко каже, що йому пропонували недоречний жарт з МВФ

Порошенко каже, що йому пропонували недоречний жарт з МВФ

Укрінформ
Деякі представники вищого керівництва держави жартома пропонують Президентові України відправити на переговори з МВФ українських політиків - організаторів блокади на Донбасі, через яку МВФ відтермінував надання Україні чергового траншу кредиту. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“І сьогодні у нас відбудуться інтенсивні переговори - міністр фінансів, голова Національного банку, Прем’єр-міністр, і я буду брати участь для того, щоб виправити ті результати, які  були викликані абсолютно безвідповідальною поведінкою українських політиканів. Ще раз наголошую - причиною відтермінування (надання Україні третього траншу МВФ - ред.) стали наслідки блокади. Я, звичайно, наголошую, що ми спільно маємо об’єднатися для того, щоб найближчим часом  отримати транш. Сьогоднішній мій день розпочався з наради з цього питання, де брали участь зазначені керівники держави. Один із її учасників, до речі, запропонував відрядити до Вашингтона у якості спецпредставника Андрія Івановича, разом із Семенченком, Юлію Володимирівну разом з Парасюком”, - сказав він.

Президент додав, що це, звичайно, був недоречний жарт: “Якщо “Самопоміч” організувала та патронувала блокаду, то хай би і виправляла і наслідки тієї  диверсії. Звичайно, та пропозиція була жартом, і її автору було поставлено на вид, бо в цій ситуації  нам не до жартів. А я як Президент маю відповідати не лише за свої помилки, але і за чужі”. 

Глава  держави також заявив, що в контексті блокади має серйозні претензії до голів державних адміністрацій тих областей, в яких місцеві ради перевищили свої повноваження і ухвалили рішення, які виходять далеко за межі їхньої відповідальності та розхитують ситуацію в країні. “Вони - обласні ради - зараз будуть наповнювати золотовалютні резерви? Вони будуть компенсувати втрати державного бюджету? Вони будуть компенсувати втрати робочих місць? Вони будуть нести відповідальність за повернення цих територій під українську юрисдикцію?”, - запитав Порошенко.

На його переконання, голови ОДА в цих областях “або не вели роз’яснювальної роботи, і десь відсиділися - чи в окопі, чи взагалі за пічкою, або пояснювали так, що їх ніхто не зрозумів”.  “Або вам бракує політичного авторитету в своїх областях.  Сподіваюся, ця історія стане уроком для всіх. Влада повинна займати політично-наступальну позицію”, - додав Президент. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-