ГПУ просить у США дозволу допитати Манафорта – CNN

ГПУ просить у США дозволу допитати Манафорта – CNN

Укрінформ
ГПУ хоче допитати у справі про корупцію Пола Манафорта - колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа та екс-радника президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомляє CNN.

За даними телеканалу, Україна сім разів зверталися до американської влади за останні два роки з проханням дозволити їм викликати Манафорта на допит. Листи були направлені, зокрема, директору ФБР Джеймсу Комі та Департаменту юстиції США. У ГПУ заявили, що чиновники не відреагували на їх прохання.

Американська влада підтвердила CNN, що запити були отримані, але відмовилися від подальших коментарів.

Офіційні запити України почалися ще в 2014 році. Україна хоче допитати колишнього радника Трампа у справі про корупцію колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк в бесіді з телеканалом вказав, що Манафорта ні в чому не звинувачують, проте прокуратура хоче, щоб він дав свідчення для проведення спеціальних розслідувань.

Останній лист, за даними CNN, датується вереснем 2016 року. У ньому генеральний прокурор України звертається до глави ФБР Джеймса Комі за роз'ясненнями, чому влада США не сприяє розслідуванню.

Нагадаємо, Манафорт залишив президентську кампанію Дональда Трампа в серпні 2016 року, після того, як з'ясувалося, що він міг незаконно отримати $12 млн від Віктора Януковича, з яким  працював з 2004 року.

Дочка Манафорта підозрює, що її батько причетний до масових убивств на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-