Долю бойовика із Слов'янська визначатиме заочний суд

Долю бойовика із Слов'янська визначатиме заочний суд

Укрінформ
У Донецькій області судитимуть мешканця Слов’янська, який третій рік поспіль служить на бойовиків терористичної організації  «ДНР».

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Прокуратурою Донецької області узгоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Слов’янськ, який бере участь у незаконних збройних формуваннях терористичної організації «ДНР», - йдеться у повідомленні.

В ході спеціального досудового розслідування було встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Слов’янськ було окуповане терористами «ДНР», 33-річний раніше судимий місцевий мешканець добровільно вступив до лав бойовиків. Увійшовши до складу так званого «народного ополчення Донбасу», чоловік чергував біля захопленої будівлі виконавчого комітету Слов’янської міськради та здійснював силову підтримку організаторів незаконного референдуму про визнання суверенітету «ДНР». У липні, відступивши разом із бойовиками до міста Горлівка, зловмисник продовжив злочинну діяльність у складі батальйону «Ольхон» так званого міністерства оборони «ДНР», беручи участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, зокрема, поблизу міст Горлівка, Дебальцеве та на Світлодарській дузі.

Дії правопорушника інкриміновано за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

Наразі розслідування завершено, подальшу долю бойовика визначатиме суд у ході заочного розгляду справи. За санкцією статті посібнику терористів загрожує до 15 років в’язниці, констатували у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-