МЗС викликало посла Сербії через вояж парламентаріїв до окупованого Криму

МЗС викликало посла Сербії через вояж парламентаріїв до окупованого Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України сьогодні викликало посла Сербії для надання роз'яснень у зв'язку з поїздкою групи сербських парламентаріїв до окупованого Криму.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявила речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство закордонних справ рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв до тимчасово окупованого Криму... МЗС сьогодні викликало посла Сербії в Україні до МЗС для надання роз'яснень з цього питання", - сказала Беца.

Вона додала, що всупереч численним попередженням з боку української сторони сербські політики демонстративно порушили законодавство України, міжнародне право, резолюцію Генасамблеї ООН від 2014 року і відкрито закликали до визнання Криму територією РФ.

Беца підкреслила, що таким чином вони знехтували офіційною позицією Республіки Сербія, яка твердо стоїть на захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми розцінюємо ці дії сербських політиків як вияв свідомої зневаги до ключових принципів міжнародного права, передусім суверенітету та територіальної цілісності України. Наголошую: нашим законодавством передбачена кримінальна відповідальність за такі дії", - поінформувала Беца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-