Сьогодні Європарламент проголосує резолюцію на підтримку України

Сьогодні Європарламент проголосує резолюцію на підтримку України

Укрінформ
Європарламент у четвер проведе дебати та проголосує резолюцію "Українські політичні в’язні Росії та ситуація у Криму".

Проект документа підготовлений на базі пропозицій п’яти політичних груп законодавчого органу ЄС, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У резолюції європарламентарії вкотре вимагатимуть від Росії негайно звільнити і повернути всіх протиправно ув’язнених українських громадян, яких утримують на території Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України, включаючи кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Європарламентарії виступають за введення подальших персональних санкцій проти осіб, які причетні до порушення прав людини на окупованих Росією територіях України.

У Європарламенті також планують офіційно закликати Раду ЄС підтримати Україну у розгляді позову проти Росії, що триває у Міжнародному суді ООН.

Депутати також можуть підтримати створення міжнародного формату для проведення переговорів з питання деокупації Криму за участі ЄС.

Європарламентарії вкотре запевнять у підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів та засудять нелегальну анексію Криму та Севастополя Росією.

У проекті резолюції також висловлюється повна підтримка твердої і послідовної рішучості ЄС та країн-членів не визнавати анексію півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-