У Раді будуть депутати лише з українськими паспортами - Президент

У Раді будуть депутати лише з українськими паспортами - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб в українському парламенті були народні депутати лише з українськими паспортами.

Про це глава держави заявив у інтерв'ю українським телеканалам. 

"Я буду робити все від мене залежне, щоб в українському парламенті були лише українські народні депутати з українським громадянством, бо це питання національної безпеки", - підкреслив Порошенко.

Обгрунтовуючи свою законодавчу ініціативу щодо унеможливлення подвійного громадянства в Україні, Президент підкреслив, що "ситуація була доведена до абсурду, коли губернатор, народний депутат чи державний чиновник хизувався перед суспільством наявністю двох чи трьох паспортів, впевнений у власній безкарності".

Глава держави навів наприклад, коли народний депутат Андрій Артеменко під час допиту у Генеральній прокуратурі публічно заявив, що у нього є другий паспорт. "Я як Президент не збираюся з цим миритися", - сказав він.

Особливо це стосується державних чиновників та народних депутатів, підкреслив Порошенко.

За його словами, не може народний депутат чи державний чиновник при ухваленні надзвичайно важливих державних рішень керуватися інтересами іншої держави, ніж Україна

"Я буду робити все від мене залежне, щоб таких людей позбавляти українського громадянства. І я пишаюся тим, що з цього приводу маю повну підтримку українського суспільства", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-