Парубій знав про сьогоднішній прихід правоохоронців до Ради - нардеп

Парубій знав про сьогоднішній прихід правоохоронців до Ради - нардеп

Укрінформ
Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій завчасно знав про прихід до сесійної зали парламенту представників Національної поліції.

Про це заявив заступник лідера фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв журналістам у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мене здивувало, що він (Парубій - ред.) знав про цей сценарій. Про те, що будуть заводити якихось осіб. В цей час він перебував на засіданні РНБО, і фактично засідання віддали вести Оксані Сироїд, яка абсолютно не була поставлена до відома. Хоча ви знаєте, в парламенті була оголошена перерва з самого початку, ніхто не запропонував зібрати голів фракцій, принаймні проговорити ситуацію, яка відбулася», - заявив Соболєв.

За його словами, факт, що до сесійної зали зайшли представники Національної поліції без дозволу, і рішення парламенту - «пряме порушення регламенту».

«Я можу виділити лише одну людину - Оксану Сироїд, яка виконувала обов'язки голови парламенту, віце-спікера, яка вчинила абсолютно правильно, по закону, по регламенту, яка закрила засідання парламенту», - зауважив Соболєв.

Як повідомляв Укрінформ, головуюча на пленарному засіданні у середу Оксана Сироїд достроково закрила засідання після того, як депутати від «Народного фронту» стали наполягати на тому, щоб у сесійній залі виступили поліцейські - учасники інциденту під Слов'янськом за участю депутата Володимира Парасюка.

Заступник голови парламентського Комітету з питань регламенту та організації роботи ВР Володимир Арешонков заявив, що Сироїд не мала жодних підстав для того, щоб достроково закрити засідання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-