РНБО розгляне питання санкцій проти “Сбербанка” – Аваков

РНБО розгляне питання санкцій проти “Сбербанка” – Аваков

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко проведе у середу засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому, зокрема, розглядатиметься питання запровадження санкцій щодо української "дочки" "Сбербанка России".

Про це повідомив в ефірі телеканалу ZIK міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Наскільки я знаю, Президент на середу збирає Раду безпеки та оборони. Думаю, що це питання (запровадження санкцій - ред.) там буде включено і розглянуто. Думаю, в законний спосіб ми це питання врегулюємо", - сказав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав владу запровадити санкції проти української дочірньої компанії "Сбербанк России", заявивши, що цей банк фінансує бойовиків на Донбасі.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, що мав розмову з Президентом України та головою Нацбанку України щодо ситуації зі Сбербанком, і висловив сподівання, що "Нацбанк і РНБО дуже швидко відреагують".

Раніше повідомлялося, що "Сбербанк России" розпочав обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян" "ДНР" і "ЛНР".

Водночас у ПАТ "Сбербанк" заявили, що фінустанова не обслуговувала і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-